Skip to main content
6. september 2023

43 procent flere fredericianere forsikrer deres tænder

Hos Dansk Tandforsikring er antallet af fredericianere, som har tegnet tandforsikring, steget med 43 procent siden starten af 2022.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DANSK TANDFORSIKRING

Vi prioriterer i stigende grad at forsikre vores tænder, men mændene halter efter. Hos Dansk Tandforsikring er antallet af fredericianere, som har tegnet tandforsikring, steget med 43 procent siden starten af 2022. Ifølge sundhedsøkonom har vi øget vores fokus på sundhed, og tandforsikring får os til at ændre adfærd.

Færre danskere drikker for meget, og færre ryger. Det har ifølge tal fra Den Nationale Sundhedsprofil været tendensen siden 2010, og vores øgede fokus på sundhed afspejles nu også i, hvordan vi passer på tænderne. Hos forsikringsselskabet Dansk Tandforsikring er salget af tandforsikringer til private i Fredericia Kommune steget med 43 procent siden 1. januar 2022.

Vi er utrolig glade for, at flere vælger at få en tandforsikring, fordi det er med til at ændre vores vaner. Det får os til at bruge tandlægen oftere, og det giver bedre sundhed på den lange bane, siger Denis Lewinsky, der er administrerende direktør i Dansk Tandforsikring.

Ifølge Kjeld Møller Pedersen, der er professor i sundhedsøkonomi på SDU, skyldes den øgede tilslutning blandt andet et generelt øget fokus på sundhed.

I løbet af de sidste ti år er der gradvist kommet et større fokus på sundhed blandt danskerne, som i stigende grad passer bedre på sig selv. Har man tandforsikring, går man hyppigere til tandlæge, ud fra den logik, at når noget er billigere, bruger man det oftere, siger Kjeld Møller Pedersen, og bemærker:

Kigger man på dem, som er medlem af sygeforsikringen ”danmark”, er deres tandstatus bedre. Når tænderne er forsikret, påvirker det sundheden positivt. Netop tandbehandling er et område med meget stor brugerbetaling – i udgangspunktet betaler man selv 85 procent – så er man ikke forsikret, kan man ende med en frygtelig stor regning.

Mændene halter efter kvinderne

Hos Dansk Tandforsikring er der en markant overvægt af folk i alderen 28-32 år, som har valgt at forsikre sig, og 63 procent af de individuelle tandforsikringspolicer sælges til kvinder og 37 procent til mænd.

At der er en overvægt af så relativt unge, der tegner tandforsikring, overrasker en smule, men det kan skyldes, at det ofte er sidst i tyverne, man opdager, at det gode tandsæt, man har fået med fra den offentligt betalte tandpleje, så småt begynder at trænge til en opfriskning. Forskellen i kønsfordelingen er overraskende høj, men tendensen er forudsigelig. Kvinder interesserer sig på alle parametre langt mere for deres helbred end mænd, så det giver mening, siger Kjeld Møller Pedersen.

Forsikringen man gerne vil bruge

En undersøgelse fra Tandlægeforeningen har vist, at der er en markant stigning i antallet af patienter, der nedprioriterer tandlægebesøget og enten udskyder det eller melder afbud. Det er dog en udvikling, som ifølge Dansk Tandforsikring ikke gør sig gældende, når man er forsikret.

Alle mulige andre typer af forsikringer håber vi jo vitterligt aldrig, vi får brug for, men det er anderledes med en tandforsikring. Vores kunder giver den fuld gas hos tandlægen, og ud fra et sundhedsperspektiv er det jo fantastisk, at folk kommer til deres eftersyn, og får den mest optimale behandling i rette tid. Samfundsøkonomisk betaler det sig også, at man ikke lader tandskader udvikle sig, siger Denis Lewinsky.

Dansk Tandforsikring har siden 2010 hjulpet danskerne med at passe på deres tænder med tandforsikringer til både private og virksomheder. Alle tandforsikringer tegnes i Gjensidige Forsikring, dansk filial af Gjensidige Forsikring ASA, Norge, som er en dansk filial af et norsk forsikringsselskab under tilsyn af det norske finanstilsyn. Gjensidige Forsikring er medlem af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Dansk Tandforsikring er registreret som binavn til Gjensidige Forsikring. http://www.dansktandforsikring.dk