Skip to main content
1. juli 2024

5 nye lynladestationer ser dagens lys i Fredericia

Der er godt nyt til elbilisterne i Fredericia. I 2024 åbner fem nye lynladestationer i den sydjyske by i trekantsområdet som led i udrulningen af det åbne net ”Vi oplader Danmark”.

Af: Drivkraft Danmark | Foto: Drivkraft Danmark
PRESSEMEDDELELSE

Hverdagen for elbilisterne i Fredericia bliver snart nemmere, når der i løbet af 2024 åbner fem nye lynladestationer i den sydjyske by. Åbningen er et led i Drivkraft Danmarks medlemmers indsats for at styrke e-mobiliteten på tværs af hele Danmark.

– Med udrulningen af det åbne ladenetværk ’Vi oplader Danmark’ er vores medlemmer med til at øge tilgængeligheden af lynladestationer, så alle nemt og bekvemt kan tage elbilen. Vores medlemmer er med til at sikre alle forbrugere adgang til offentlig opladning, uden krav om abonnement, nem betaling og med helt gennemsigtige priser. Og med fem nye lynladere i drift i Fredericia bliver det nu også nemmere for fredericianerne at skifte benzinbilen ud med elbilen, siger Gent Grinvalds, ansvarlig for e-mobilitet i Drivkraft Danmark.

Lynladestationernes placeringer i det centrale Fredericia samt langs motorveje og hovedveje gør det nemmere for både lokale og besøgende at lade elbilen lynhurtigt. Med to, fire eller seks udtag gør lynladestationerne det muligt for flere biler ad gangen at lade fra 0-80 procent på den tid, det tager at holde en kaffepause.

– Rigtig mange danskere arbejder på farten eller pendler til og fra arbejde, og der er derfor ingen tvivl om, at den øgede tilgængelighed af lynladere vil gøre det langt mere attraktivt at være elbilist, når man let og hurtigt kan oplade på farten i hverdagen. Lynladning gør det samtidig meget nemmere for besøgende fra andre egne at komme til og fra Fredericia i elbil i lange stræk. Det vil uden tvivl gøre en kæmpe forskel for e-mobiliteten, når elbilister trygt kan besøge Fredericia uden at have ladeangst, siger Gent Grinvalds.

Det er dog ikke kun i Fredericia, at flere lynladere i 2024 ser dagens lys. Over hele landet har Drivkraft Danmarks medlemmer sat drift i lynladestationer, og der er allerede åbnet 300 lynladestationer på tværs af Danmark. I løbet af 2024 udvides det åbne ladenetværk betydeligt, og man vil man i løbet af året kunne se nye lynladestationer skyde op ved trafikale knudepunkter og på centrale placeringer i byer landet over.

Det landsdækkende ladenetværk

Drivkraft Danmarks medlemmer, der er i fuld gang med at udrulle opladning til de mange nye elbilister:

– Allego

– Circle K

– DCC (Shell)

– E.ON

– Looad

– Monta

– OK

– Q8

– Recharge

– Spirii

– Uno-X

– Zapp Mobility

Lynladekortet

Se kortet over lynladestationer, der allerede er i drift og de planlagte lokationer i 2024 på: https://vioplader.dk/lynladestationer

Her kan du også se selskabet bag stationen, antal ladeudtag og effekt (kW)