Skip to main content
4. juni 2024

6. Juli Garden fra Fredericia overtager rampelyset i Tivoli

Snorlige rækker, farverige uniformer, skarpe formationer og orkestermusik fra børn, unge og voksne, der nyder at spille. Det er det, dagen omhandler, når Tivoli byder velkommen til over 400 gardere på Garderdagen i Tivoli lørdag den 15. juni.

Af: Tivoli | Foto: Tivoli
PRESSEMEDDELELSE

6. Juli Garden fra Fredericia deltager til Garderdagen i Tivoli med 38 gardere og kan opleves i Tivoli klokken 13.30. Udover 6. Juli Garden gæster yderligere ni garder fra alle dele af landet også med opvisninger, parader, tattoo og koncerter. Tivoli-Garden, der i år fejrer 180-års jubilæum, er også i blandt, når Garderdagen løber af stablen klokken 12.00.

En dag med fokus på garderne, er hvad man kan regne med, når Tivoli i København bliver fyldt op med rytmiske toner og opvisninger. Gæster kan opleve trommernes dunken, fløjternes toner og geværernes svungen på Plænen og rundt om i hele forlystelseshaven, når garderne marcherer gennem Tivoli.

6. Juli Garden, fortæller:

Vi er en bygarde fra Fredericia, som er opkaldt efter slaget ved Fredericia den 6. juli 1849. Vores uniformer er faktisk en kopi af den uniform, som de danske soldater bar ved slaget i 1849. Vi har gardere i alderen 7 til 29 år og har på nuværende tidspunkt 50 medlemmer. Vi nyder at marchere og spille musik, og vi ser frem til at spille for Tivolis gæster. 

Sådan foregår Garderdag i Tivoli
Garderdagen i Tivoli starter klokken 12.00 og byder på et spændende og fyldigt program, som er gratis at opleve, når entréen er betalt. De enkelte garder har selv planlagt deres opvisninger, som enten består af koncert eller tattoo, som er en parademarch, der minder om militære opvisninger.

Klokken 16.00 samles de over 400 gardere til en fælles parade gennem Tivoli, som kulminerer i en stor fælleskoncert på Plænen, der kaldes for massed band. De i alt ti garder, som kan opleves på dagen, er Roskilde Garden, Den Sønderjyske Pigegarde, Bornholmer Garden, Varde Garden, 6. Juli Garden, Danehofgarden, Vedbæk Garden, Slagelse Garden, Livgardens Tambourkorps og Tivoli-Garden.

Frederik Wiedemann, som er kulturdirektør i Tivoli, tilføjer:

Det er altid festligt, når Tivoli-Garden trækker op, så hvad kan være mere festligt end en hel dag i Tivoli med gardermusik? Vi ser frem til at præsentere vores gæster for bygarder fra hele landet, og vi er glade for på den måde at være med til at fejre og understøtte den traditionsrige garderkultur i Danmark.

Program
12:00 Roskilde Garden
12:30 Den Sønderjyske Pigegarde
12:45 Bornholmer Garden
13:15 Varde Garden
13:30 6. Juli Garden
13:45 Livgardens Tambourkorps
14:15 Danehofgarden
14:30 Vedbæk Garden
14:45 Tivoli-Garden
15:15 Slagelse Garden
16:00 Fælles parade
16:30 Massed Band

Garderdag bliver afholdt i samarbejde med Landsgarderforeningen.

Garderdagen i Tivoli starter klokken 12.00 og byder på et spændende og fyldigt program, som er gratis at opleve, når entréen er betalt. De enkelte garder har selv planlagt deres opvisninger, som enten består af koncert eller tattoo, som er en parademarch, der minder om militære opvisninger. Pressefoto: Tivoli

Fakta:

Et særligt stort år for Tivoli-Garden

  • Tivoli-Garden, grundlagt i 1844, kan i år fejre sit 180-års jubilæum. Det bliver markeret ved en række festligheder, der kulminerer med en storslået fødselsdagskoncert den 1. september i Tivolis Koncertsal.
  • En milepæl i Tivoli-Gardens historie blev nået i 2015, da de første piger blev optaget som medlemmer af garden. Efter 171 år blev dørene endelig åbnet for kvindelige gardere, hvilket markerede en milepæl for ligestillingen i Tivoli-Garden.
  • Gennem årene har Tivoli-Garden haft æren af at dele scenen med nogle af verdens bedste kunstnere. Fra Louis Armstrongs jazzrytmer til Victor Borges kompositioner har Tivoli-Garden været en del af særlige musikalske øjeblikke. Også stjerner som AQUA og Michael Jackson har spillet side om side med garden og skabt uforglemmelige minder for publikum og, ikke mindst, de tidligere gardere.
  • Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas, kendt for roller som Stefan i Blinkende Lygter og Carl Mørck i Afdeling Q-filmene, tilbragte otte år som medlem af Tivoli-Garden og blev belønnet med den sjældne guldmedalje ved sin afsked.
  • Safri Duo, bestående af Uffe Savery og Morten Friis, mødte hinanden i Tivoli-Garden. Det blev begyndelsen på en succesfuld karriere, der blandt andet har budt på det store hits som Played-A-Live, som blev en kæmpe succes i Europa.
  • Trompetist og komponist Jan Glæsel, som især er kendt som kapelmester for den danske underholdningsgruppe Linie 3, startede også sin musikalske rejse i Tivoli-Garden.