Skip to main content

Guidet tur: Bevaringsværdige huse i Fredericia

Fredericia er en gammel fæstningsby spækket med historie og fortællinger. Kom med på en tur indenfor voldene og oplev de markante arkitektoniske aftryk og eksempler på Fredericias lange historie. Fredericias historie går langt tilbage – faktisk helt tilbage til 1650. Her blev Fredericia planlagt som en fæstningsby, der skulle være et vigtigt led i det […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Fredericia er en gammel fæstningsby spækket med historie og fortællinger. Kom med på en tur indenfor voldene og oplev de markante arkitektoniske aftryk og eksempler på Fredericias lange historie.
Fredericias historie går langt tilbage – faktisk helt tilbage til 1650. Her blev Fredericia planlagt som en fæstningsby, der skulle være et vigtigt led i det danske forsvar. Byen er den dag i dag dog også præget af sin senere historie som religiøs fristad, avlsbrugerby og håndværker- og industriby. I dag er Fredericia, ligesom dengang, stadig et vigtigt knudepunkt i Danmark.
Hver af disse epoker og historier har deres særegne baggrund og fortælling, som der stadig kan ses spor efter i bybilledet. Oplev historiens vingesus og de markante arkitektoniske aftryk fra Fredericias lange historie på egen krop, når VisitFredericia og Fredericia Kommune inviterer til en guidet tur indenfor voldene.
Den guidet tur i Fredericias bevaringsværdige huse finder sted lørdag d. 10. juni kl. 14:00. En billet til koster 60.kr, og du kan bestille en her.