Skip to main content

Markering af Kongens Port

Kongens Bastion og Danmarks Bastion er nu igen bundet sammen ved etableringen af Kongens Port. Kongens Port giver os ikke kun en ny måde at opleve bastionerne og vandringen på Fredericia Vold på, men det giver også en større forståelse for voldens sammenhæng som forsvarsværk, når du kommer ind til byen gennem den nye port. […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Kongens Bastion og Danmarks Bastion er nu igen bundet sammen ved etableringen af Kongens Port.
Kongens Port giver os ikke kun en ny måde at opleve bastionerne og vandringen på Fredericia Vold på, men det giver også en større forståelse for voldens sammenhæng som forsvarsværk, når du kommer ind til byen gennem den nye port.
Etableringen af Kongens Port er en del af den samlede helhedsplan for Fredericia Vold, der er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål. Når hele projektet står færdigt, vil det blive fejret som en større indvielse. Derfor er markingen af Kongens Port kun en mindre markering af, at porten og første del af forbindelsen nu er etableret.
Program:
Kl. 14.00: Borgmester Steen Wrist holder tale, hvorefter der er kaffe og kage i Portvagten (Østervoldgade 1).
Kl. 14.30: Frivillig vold-vandring på Danmarks Bastion, Kongens Bastion og Ravelinen foran Kongens Port med fortællinger om helhedsplanen for Fredericia Vold og den lokale militærhistorie.
Talen og vandringen foregår udendørs, så tag tøj på efter vejret.