Skip to main content
5. marts 2023

Dagens tip fra Edison: Spar penge på afgifter, hvis du har elvarme

Har du elvarme, eller overvejer du at få det? Så kan du spare penge ved at få reduceret dine elafgifter. Edison fortæller dig her, alt du bør vide.

Af: Rikke Hansen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Hvis du har elvarme i din bolig, kan du faktisk få reduceret dine elafgifter. Læs her hvordan, og hvad du skal være særligt opmærksom på.  

I Danmark betaler vi nogle af verdens højeste afgifter, herunder også på el. Derfor er mange danskere interesseret i at reducere deres elafgifter, og det er faktisk muligt at opnå en refusion af elafgiften, hvis du opvarmer din bolig med elvarme.

Så hvis du allerede har jordvarmeanlæg, luft til luft-varmepumpe, luft til vand-varmepumpe, elpaneler eller en anden form for elvarme, eller hvis du overvejer at få det, kan der være penge at spare.

Her kan du lære mere om, hvordan du kan få en el refusion, og hvad du skal være meget opmærksom på, hvis du har elvarme.

Reducerede afgifter ved elvarme

Hvis du bruger elvarme, kan du få reduceret dine elafgifter. Dette skyldes, at der er politisk fokus på at skabe finansielle incitamenter til at bruge mere bæredygtig og klimavenlig energi som elvarme. Derfor er der mulighed for at reducere nogle af de afgifter, du betaler, hvis du benytter dig af denne form for el.

Hvordan fungerer reglerne for reduceret elafgift i praksis?

Det betyder simpelthen, at du vil få en reduceret dine elafgifter for den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh om året. Det betyder, at du vil betale samme elafgift som alle andre for de første 4.000 kWh, mens du vil betale en reduceret elafgift for alt forbrug over dette niveau.

Besparelsen varierer fra husstand til husstand, afhængigt af hvor meget el I forbruger. Du kan gå tilbage til dine seneste elregninger og se, hvor meget du har brugt, for at se om du kan spare penge på dine elpriser ved at få reduceret dine elafgifter. Det er en god mulighed for mange danskere at spare penge på deres elregninger.

Kriterier for at opnå reducerede elafgifter

For at være berettiget til at få reduceret dine elafgifter, skal du opfylde nogle kriterier.

  • Først og fremmest skal du bruge en godkendt form for elopvarmning, såsom jordvarmeanlæg, luft til luft-varmepumpe, luft til vand-varmepumpe, elpaneler eller en anden form for elvarme.
  • Derudover skal din bolig være BBR-registreret, og det skal fremgå af BBR-registeret, at elvarme er din primære varmkilde.
  • Desuden skal du sikre, at din el-leverandør er informeret om, at du benytter elvarme. For hvis det ikke er tilfældet, kan du ikke få reduceret dine elafgifter.

Dette tip kommer fra elselskabet Edison. De leverer udelukkende grøn strøm hjem til dig, hvor end du bor i Danmark. Du kan læse meget mere om fordelene ved at være kunde ved Edison på deres hjemmeside.