Skip to main content
25. januar 2023

Flyt til Fredericia og rejs gratis med bus og tog i to måneder

Sydtrafik vil have flere til at tage bussen og toget. Derfor kan alle tilflyttere i Fredericia Kommune rejse helt gratis i to måneder.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Sydtrafik vil gerne have flere til at tage bussen og toget. Derfor har de igangsat et pilotprojekt, der giver alle tilflyttere i Fredericia Kommune mulighed for at rejse helt gratis med kollektiv trafik i to måneder.

Tænk hvis pendlerturen til arbejde kunne blive helt gratis. Eller hvis du kunne rejse på besøg i nabokommunen helt uden at få pungen op af lommen. Den luksus kan tilflyttere i bl.a. Fredericia Kommune se frem til i 2023.

Hos Sydtrafik har de sat en forsøgsordning igang i kommunerne Vejle, Fredericia, Varde og Esbjerg, der skal lokke flere ind i deres offentlige transportmidler. Alle tilflyttere kan nemlig få et gratis rejsekort, så de kan rejse frit rundt i Sydtrafiks område i to måneder – uden at betale en krone.

Rejsekortet gælder til Sydtrafiks busser og Arriva-toge og kun i Sydtrafiks område, der strækker sig fra grænsen op til og med Varde, Billund og Vejle Kommune.

Mere kollektiv trafik og mindre CO2-udledning

Formålet med projektet er først og fremmest at gøre folk mere opmærksomme på den kollektive trafik som en billig og bæredygtig mulighed, når de skal til og fra arbejde eller bare skal rundt og opleve nærområdet. Dernæst vil Sydtrafik bidrage til at mindske Danmarks klimaaftryk og skabe bedre trafikforhold på vejene.

Forsøgsordning gælder som udgangspunkt kun i 2023.

Læs mere på Sydtrafiks hjemmeside. Her kan du også bestille dit gratis rejsekort.