Skip to main content
20. februar 2024

H.M. Kongen skyder årets motionsfest i gang i Fredericia

Det bliver et helt særligt Royal Run ’24, der finder sted 2. pinsedag i fem byer på tværs af landet. H.M. Kongen skyder årets motionsfest i gang i Fredericia, mens H.K.H. Kronprinsen for første gang i Royal Runs historie tager ud i landet for at besøge én af værtsbyerne og løbe med.

Af: Danmarks Idrætsforbund og DGI | Foto: Lars Horn/Royal Run.
PRESSEMEDDELELSE

For sjette gang trækker Hans Majestæt i løbetøjet, når han endnu en gang står i spidsen for Royal Run, der i år har slået deltagerrekord med 95.000 solgte startnumre. Kongen begynder løbefesten i Fredericia og fortsætter efterfølgende i Aarhus og København/Frederiksberg.

I Fredericia, der for første gang er værtsby, er glæden stor over, at Royal Run begynder i den jyske fæstningsby.

Vi glæder os helt utroligt meget til, at H.M. Kongen åbner løbet her hos os i den kongeligt anlagte by, Fredericia. Vi er godt i gang med planlægningen, og vi kan love en motionsfest ud over det sædvanlige, siger Steen Wrist (A), der er borgmester i Fredericia Kommune.

H.M. Dronningen deltager også i Royal Run, når hun stiller til start i Kalundborg. 

H.K.H Kronprinsen kommer til Nordjylland

Hele Kongefamilien har siden begyndelsen i 2018 vist stort engagement i Royal Run, men for første gang tager Kronprinsen større del i Royal Run, når han tager til Brønderslev og løber i selskab med de 9.000 tilmeldte deltagere i det nordjyske. Dét er noget, der vækker stor begejstring i byen:

Det er virkelig stort for os, at Kronprinsen kommer til Brønderslev for at deltage i Royal Run. Vi lover, at vi nok skal lægge os i selen for at give ham en god oplevelse på sin første tur ud i landet på denne måde, siger borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V).

De kongeliges deltagelse i Royal Run kommer til at foregå således:
 • H.M. Kongen sætter Royal Run i gang i Fredericia
 • H.K.H. Kronprinsen deltager i Royal Run i Brønderslev
 • H.M. Kongen deltager i Royal Run i Aarhus
 • H.M. Dronningen deltager i Royal Run i Kalundborg
 • H.M. Kongen deltager i Royal Run i København/Frederiksberg

Hos arrangørerne bag Royal Run er det naturligvis en stor fornøjelse at kunne afsløre, hvordan de kongelige kommer til at deltage i Royal Run:

Vi sætter som altid stor pris på Kongeparrets engagement i Royal Run, men det, at vi nu også får selskab af Kronprinsen på en ny måde, bliver noget helt særligt. Vi har jo heldigvis haft fornøjelsen af Kronprinsens deltagelse i København tidligere, men det, at han nu vælger at tage til Brønderslev, sætter vi stor pris på, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og med i Royal Runs styregruppe.

Administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe tilføjer:

Kongeparrets, og nu også Kronprinsens, deltagelse har stor betydning for os og for vores værtsbyer. Det er netop deres deltagelse, der er med til at gøre Royal Run særlig, slutter han.

Fakta:

Om Royal Run

 • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.M. Kongens 50-års fødselsdag.
 • H.M. Dronningen samt Kongeparrets fire børn har siden begyndelsen taget stor del i Royal Run, men det er første gang, at Kronprinsen tager ud i landet og deltager i én af værtsbyerne.
 • Royal Run ‘24 bliver med det det højeste antal deltagere nogensinde. Samtidig har 30 procent af de tilmeldte aldrig deltaget i et motionsløb før.
 • 40 procent af de tilmeldte har ved tilmelding angivet, at de har deltaget i Royal Run før.
 • Igen i år opnår Royal Run deltagerrekord med 95.000 tilmeldte i de fem værtsbyer, Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.