Skip to main content
13. juli 2023

Sommerferie i Fredericia: det skal du lave

Hvad skal du bruge ferietiden på? I Fredericia finder du et væld af spændende og sjove aktiviteter for alle aldre. Se dem her.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Hvad skal du bruge ferietiden på? I Fredericia finder du et væld af spændende og sjove aktiviteter for alle aldre. Se dem her.

Det er endelig sommer, og mange af os tilbringer i disse uger tiden på at slappe af og holde ferie med familien. Og hvad er bedre end at bruge tiden sammen på at opleve nogle af nærområdets skønne attraktioner?

Uanset om du er til gåture i naturen, udforskning af byhistorie og kultur, eller om du leder efter aktiviteter i børnehøjde, så er der nok at vælge imellem i Fredericia. Derfor har vi samlet en oversigt, som du kan lade dig inspirere af, når du skal ud i sommerlandet.

Fredericia Vold

Det historiske fæstningsanlæg i Fredericia er ideelt til en gåtur i sommersolen. Undervejs vil du opleve de ti bastioner med gamle kanoner, som engang stod parat til at beskytte landet mod uønsket indtrængen. Turen bliver endnu mere lærerig med en lydguide i ørene, der fortæller korte historier om bastionerne. Lydguiden findes i app’en Useeum under ”Visit Fredericia”.

Fredericia Bymuseum

Hos Fredericia Bymuseum bliver du klogere på byens spændende historie og udvikling. Du kan f.eks. besøge udstillingen om Slaget ved Fredericia i 1849 og opleve, hvordan livet var som soldat. Tag også en snak med de levende portrætter, som fortæller deres helt egen historie, eller gå en tur i den smukke rosenhave. Museet har gratis entré.

Kanalbyen

Kanalbyen er Fredericias nye bydel i det gamle havne- og industriområde. Der er anlagt kanaler, ligesom Frederik d. 3. ønskede det tilbage i 1600-tallet, og byrummet er prydet med skønne kunstværker. Du kan også besøge Naturrummet eller nyde en lækker frokost på et af spisestederne.

Østerstrand

Hvis vejret byder på høj sol og varme temperaturer, er der intet som en tur til stranden. Og en kort gåtur fra Fredericia by finder du et pragteksemplar, nemlig Østerstrand. Stranden er flere gange blevet nomineret til Danmarks Bedste Badestrand, og her er både børne- og handicapvenligt. Hop i fra den karakteristiske Cirkelbro, hold picnic ved langbordene eller tænd op i et af bålstederne. Du kan også finde forfriskninger i strandcaféen, Urbania Beach Bar.

Madsby Legepark

Børnene vil elske en dag i Madsby Legepark, der er Fredericias gratis udendørs legeland. Her er alt, hvad børnehjerter i alle aldre begærer med flere legepladser og aktivitetsbaner, en mini-zoo, minigolf, robåde, en historisk miniby og selvfølgelig grønne arealer til afslapning.

Hvalsafari

I Lillebælt lever verdens mindste hval, nemlig Marsvinet, og tager du turen ud til søs, kan du være heldig at spotte de livlige dyr. Flere både tilbyder hvalsafari i sommersæsonen – se dem her.

Trelde Næs

Nord for Fredericia finder du Trelde Næs, hvis fantastiske naturområde er optaget i Danmarks Naturkanon. Her er både skov, strand, enge og imponerende udsigter, der vil glæde hele familien. Tag ud på en af vandreruterne, besøg naturcentret eller gå på opdagelse efter den store sortspætte af genbrugstræ, der hænger som Trelde Næs’ vartegn.

Sommerkoncerter på Cirkelbroen

I august har Tøjhuset og Eksercerhuset arrangeret en række torsdagskoncerter med velkendte, danske musikere. Det foregår på Cirkelbroen ved Østerstrand, og det er helt gratis at lytte med. Den 3. august kan du høre Aura Dione, den 10. august spiller Kalaset, den 17. august får vi besøg af Alberte Winding, og Erann DD slutter sommerkoncerterne af den 24. august.

Rigtig god sommerferie!