Skip to main content
23. august 2023

Syv nye Natureventyr med Katrine Bille i Trekantområdet

Kulturregion Trekantområdet har indgået et samarbejde med appen Natureventyr, og det betyder, at børn og voksne nu kan gå et eventyr i de syv kommuner i kulturregionen. Lanceringen af de syv ruter fejres til Trekantområdets Festuge.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA NATUREVENTYR

Kulturregion Trekantområdet har indgået et samarbejde med appen Natureventyr, og det betyder, at børn og voksne nu kan gå et eventyr i de syv kommuner i kulturregionen. Lanceringen af de syv ruter fejres til Trekantområdets Festuge.

Det bliver med sang og musik, at de syv nye eventyr lanceres. For Katrine Bille, som er forfatter på de syv eventyr, kommer og holder en kæmpe fest sammen med Natureventyr og bibliotekerne i de syv kommuner. Her læser hun højt af sine spritnye eventyr og synger sine sange. Natureventyr har ligeledes en hyggelig krea-stand, hvor børnene kan male figurer og farvelægge illustrationer fra eventyrene.
Der vil blive afholdt et lanceringevent i hver af de syv kommuner, som indgår i samarbejdet.

Eventyrene kan man som familie selv udforske, man skal blot downloade appen til sin telefon. I en periode vil man kunne finde en skattekiste ved eventyrets sidste kapitel. Heri kan børnene finde et diplom og en lille skat, som man må tage med sig hjem.

Eventyrene er lavet i et samarbejde med Kulturregion Trekantområdet, og projektet er støttet af Nordeafonden og Ewii. I kraft af samarbejdet er det helt gratis at bruge de syv eventyrruter.

Vi er stolte af at præsentere de syv nye natureventyr, som giver mulighed for en masse gode oplevelser for familier i de kommende år. Vi håber, at mange vil bruge eventyrene til at opdage nye, spændende steder i Trekantområdet. – Pernille Holmskov, Kultur- og eventchef, Trekantområdet Danmark

Eventyr i naturen

Mere end 150.000 børn og voksne har allerede været ude på eventyr med appen Natureventyr, der indeholder eventyr udformet som skattejagter i naturen. Med appen i hånden bliver man guidet ad børnevenlige ruter, mens man læser et eventyr.

Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 4-9 år, og de gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i kommunenernes spændende naturområder. Samtidig giver det en anderledes læseoplevelse for børnene.

Via kort og GPS indbygget i appen går I fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses.

Om Natureventyr

Natureventyr er en app-virksomhed fra Odense, som skaber eventyrruter i hele Danmark. Der er over 200 eventyrruter fordelt i det meste af landet.

Hent appen “Natureventyr” gratis til både IOS og Android, så er I lynhurtigt ude på eventyr.

Datoer og adresser for event:

D. 26.8. Klokken 10-11
Fredericia Bibliotek
Prinsessegade 27
7000 Fredericia

D. 26.8. Klokken 14-15
Tirslund Plantage
Tirslundvej
6650 Brørup

D. 27.8. Klokken 10-11
Spillestedet Månen i Kulturhuset Bispen
Bispebroen 3
6100 Haderslev

D. 27.8. Klokken 14-15
Kolding Bibliotek
Slotssøvejen 4
6000 Kolding

D. 2.9. Klokken 14-15
“Turkis scene” til Klimafolkemødet
KulturØ-pladsen
Havnegade 6
5500 Middelfart

D. 3.9. Klokken 10-11
P-pladsen ved Hastrup Sø
Hastrupvej 40
7323 Give

D. 3.9. Klokken 14-15
Magion Biblioteket
Tinghusgade 15
7200 Grindsted